HAN bouwt technologie onder Socialcoin

Een groep tweedejaars studenten Information System Engineering van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen bouwden in 2017 de technologie onder Socialcoin. We zijn blij dat we potentiële gebruikers nu ook kunnen ondersteunen met technologie.

Wij, als projectgroep van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zijn de

uitdaging aangegaan en hebben geprobeerd om met ons project de achterliggende technologie van de Socialcoin mede vorm te geven.

De achterliggende technologie is momenteel een veel besproken besproken technologie namelijk: Blockchain. Bij de aanvang hadden wij allen geen enkele weet/kennis van Blockchain. Om binnen dit project zinnige uitspraken te doen over Blockchain was het van groot belang dat wij eerst het Blockchain principe zouden leren begrijpen. Naar aanleiding hiervan zijn wij zijn dan ook gestart met een oriëntatieverslag.

Nadat wij Blockchain in grote lijnen begrepen zijn wij gestart met het grootste onderdeel binnen het project: het onderzoek. Het doel van dit onderzoek was het vinden van een geschikte Blockchaintechnologie om het Socialcoin concept te faciliteren. De uiteindelijke conclusie van dit onderzoek was tweeledig, een technologie voor ons als studenten en een technologie voor de Socialcoin. Respectievelijk MultiChain en HyperLedger Fabric.

Vervolgens hebben wij een Functioneel en Technisch Ontwerp opgesteld om de eisen en de structuur van het systeem te bepalen. Het systeem is in dit geval een Proof of Concept om aan te tonen wat de mogelijkheden zijn van Blockchain in combinatie met Socialcoin. Uiteindelijk is uiteraard het Proof of Concept ook uitgewerkt.

De ervaring die bij ons allen na afloop van dit project is blijven hangen: We hebben allemaal binnen een project nog nooit (!) zoveel geleerd! Daartegenover staat dat we ook allemaal nog nooit zo hard gewerkt hadden aan een project.

Samenvattend was het een zeer uitdagend project en we zouden deze blind als ons nieuwe project kiezen!